tirsdag 13. januar 2015

OpenGeo Suite Composer

Boudless med Mapbox-studio-konkurrent – og enda et format for tegneregler!

Mapbox har gitt alle designere og kartografer med Mapbox-studio et kjempeverktøy for å lage, style, og publisere kart. Selv om Mapbox profilerer seg på at de er et opensource-selskap, er de selvfølgelig kommersielle og tjener sine penger på å drifte data, med kundens egne tegneregler som et eget kart, eller som et bakgrunnskart.Boudless som også har en veldig sterk opensource-profil, har nå kommet med et tilsvarende produkt; OpenGeo Suite Composer, hvor brukergrensesnittet i stor grad er det samme som i Mapbox-studio. Tjenesten er for øyeblikket kun tilgjengelig for bedriftskunder.


Med enda et format for tegneregler. Først kom OGC med en standard for tegneregler; SLD. Basert på XML og datamaskiner. Ikke for mennesker. Så CartoCSS med TileMill og sentralt i Mapbox-studio. CartoCSS er mye lettere å lese og mer kompakt - og med langt færre hakeparenteser, det er sikkert.

Når nå Boudless kommer med sin Suite Composer, må de selvfølgelig komme med enda et format; YSLD. Nå skal det sies at siden YSLD bruker samme underliggende modell som SLD, kan du oversette frem og tilbake, noe som gjør det kompatibelt med OGC standarder. Dessuten har YSLD de samme fordelene for mennesker som CartoCSS. GeoServer er kompatibel, slik at har du gamle SLDer, kan du nå jobbe med disse i YSLD.

Kilder
http://boundlessgeo.com/2014/12/composer/
http://boundlessgeo.com/2014/12/ysld/

1 kommentar: