tirsdag 20. august 2013

Konsolidering i kartbransjen

Det er stadige nye allianser i kart-industrien. Etter en liten runde oppsummerer jeg de alliansene som jeg har kommet over i sommer. Har jeg gått glipp av noen - så komenter gjerne

Nokia og Leap motion
Leap motion lager teknologi som hånd- og fingerbevegelser som multitouch kontroll – litt som Xbox kinect. Dette gjør det mulig å bruke håndbevegelser på vanlige berøringsfrie skjermer.
Litt kult at dette blir brukt som brukerkontroll for å utforske kart. Det meste kan gjøres med berøringsskjermer, men å utforske en 3D-modell på måten som vist i filmen under er kult!
Her er det Nokia – HERE som samarbeider med leap motion
Kilde

ESRI og Sparx systems samarbeider
Det er laget en ArcGIS plug-in i Enterprise Architect for geodatabase designs.
Kilde

Apple kjøper Locationary
Apple har som de fleste vet et stort behov for å forbedre sine kart. Da de kastet ut Google Maps, og la inn sine egne kart, kom problemene. Det var ikke de visuelle problemer eller manglene overliggende flyfotoene som var det værste, men det viste seg at mye var ikke der det skulle ha vært. Hav var på feil sted, og viktige landemerker ble feilaktig plassert.
Locationary har spesialisert seg på å forbedre kvaliteten på kartdata, kanskje de klarer å hjelpe Apple?
Kilde

Nokia-ESRI samarbeid
GIS-konsolidering i gang som forventet etter studieturen i USA i vinter.
Kilde

SAP-ESRI samarbeid
GIS vil bli en viktig kontekst i all saksbehandling.
Kilde

Google og Waze
Google kjøpte Waze for drøye milliarden kroner i juni. Waze er en sosial karttjeneste hvor bilistene hjelper hverandre ved å rapportere eventuelle problemer i trafikken og annen nyttig informasjon. Vi ser allerede nå resultatet ved at slik trafikkinformasjon blir tilgjengelig i Google Maps
Kilde kilde

Powel og Geodata
Og fra hjemlige trakter leser vi Powel nå har tatt en strategisk beslutning om å ta i bruk ESRI-teknologi som GIS-plattform i tilknytning til sine fagsystemer i Gemini-familien for kommunalteknisk. Powel blir Geodatas foretrukne samarbeidspartner innen kommunalteknisk sektor.
Kilde

Dette er jo et øyeblikksbilde. Flere er nok i prosess, slik at flere allianser, samarbeid, partnerskap og oppkjøp kommer hele tiden. Virker som Microsoft satser mer på organisk vekst og intern forskning enn feks Apple og Google. Men kanskje de en vakker dag finner en viktig strategisk partner?

Spennende med endringer!

1 kommentar:

  1. I tillegg kjøpte jo Geodata Geocap rett før sommeren. Geocap gjør 3D til sjøs og under vann. Mer info her: http://geodata.no/Presse/Nyheter-fra-Geodata/2013/Geodata-styrker-oljesatsing-med-nytt-oppkjop/Geodata-styrker-oljesatsing-med-nytt-oppkjop/

    SvarSlett