fredag 9. august 2013

Hva om du kunne få satellittbilder, for enhver hendelse, hvor som helst i verden, i nær sann tid?

MapBox er et selskap som tilbyr sine kunder å lage og publisere egne kart. De har nå planer om å lansere MapBox Satellite Live. Den nye tjenesten vil tilgjengelig gjøre satellittbilder bare timer etter at bildene er tatt.


50 cm oppløsning, global dekning, hver dag, 6 timer gamle

Astrium, Europas ledende rom-teknologiselskap, leverer superskarpe bilder fra Pléiades, som er en konstellasjon av to identiske satellitter som alltid er i bane på motsatt side av hverandre. Dermed kan de levere bilder av hvilket som helst punkt på jorden på mindre enn 24 timer, alltid på lignende vinkel. Deres bilder har et nadir fotavtrykk på 20 km, med 50 cm oppløsning (2 meter blå, grønn, rød, nær-infrarød, og 0,5 meter sort-hvitt).

Målet til MapBox er å ha bilder fra hele verden som er tilgjengelige etter bare seks timer. Seks timer i denne sammenhengen nesten i sann tid, så fremt du ikke jobber i for eksempel en amerikansk etterretnings- eller forsvarsorganisasjon.

Så oppdaterte bilder gir ekstra informasjonsverdi når en aktuell historie skal fortelles. For eksempel å vise flom, brann, oljeutslipp, politiske demonstrasjoner, avskoging og idrettsarrangementer.

Vi får bare håpe det ikke er overskyet da :)

Kilde:
http://www.pbs.org/idealab/2013/08/mapbox-satellite-live-imagery-meets-open-source

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar