torsdag 21. januar 2010

Nokia Ovi Maps blir gratis

Noen husker godt historien da kartprodusenter, kartforhandlere, gps- / navigasjonsenhetsleverandørene, mobiltelefontilverkere, søkemotor-selskaper og operativsystemleverandører drev i hver sine sandkasser. Og noen husker godt historien da TomTom ga bud på TeleAtlas, og midt i den langvarige prosessen stakk Nokia kjapt av gårde med Navteq i 2007. Dette er en del av historien hvor aktørene i større grad posisjonerte seg med nyttige verktøy og data, før de kunne krabbe inn i hverandres sandkasser.
Dette er bakteppe for det vi i dag ser, hvor Nokia slipper fri klient og kartdata på sine terminaler.
En ny versjon av Ovi Maps 3.3 kommer med gratis navigasjon for kjøring (bil) og turgåing (fotgjenger), og med talestyrt navigering. Ovi Maps har en stor global dekning hvor 74 land er dekket.
Kartdata for alle regionene vil være tilgjengelig, for nedlasting, eller preinstallert via en stasjonær datamaskin (PC eller Mac). Trafikkinformasjon og byguider fra Lonely Planet og Michelin, vil også bli gjort tilgjengelig uten ekstra kostnad.
Siden Nokia eier Navteq kan de se helheten og gjøre dette. Dette er selvfølgelig et trekk for å møte konkurransen fra Apple og Google.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar